Tweede editie van New Skool Rules was een succes

6 april 2011


New Skool Rules was van 1 tot 3 april 2011 — overladen met talent en industry professionals — eventjes het centrum van de (inter)nationale HipHop en RnB muziek industrie. Tijdens deze 2de editie van New Skool Rules werden er deals gesloten, is er serieus genetwerkt en werd er stiekem ook genoten tijdens de afterparties.

De New Skool Rules conferentie werd door vele bezoekers ‘lifechanging’ genoemd en door nog meer mensen getypeerd als een familiebijeenkomst, met onbekende familieleden. New Skool Rules heeft dit jaar 976 conferentiebezoekers gehad en meer dan 1750 afterpartybezoekers. New Skool Rules was tijdens deze 2de editie nog veel internationaler dan voorheen: mensen uit 31 landen hebben de kans om zich te presenteren, kennis op te doen en te delen en zaken te doen, met beide handen gegrepen.

Bij de audities heeft o.a. de Nederlandse hiphop act Dikke van Dalen zich in de kijker gespeeld van jurylid Affro, waardoor zij in 2011 in de line up staan van HipHop Kemp, een van de grootste hiphopfestivals van Europa. Daarnaast heeft het productieteam Astronutz een publishing deal aangeboden gekregen. Er was volop kans voor talent. Dat blijkt bijvoorbeeld uit wat Dee Sonaram (Senior Vice President E-One Urban) te zeggen had over de conferentie:

‘I came to find talent and I did just that’

Ook Kawan ‘KP’ Prather (Vice president of AnR bij Def Jam) had niets dan lovende woorden:

I was very impressed with especially the level of productions that I listened to at New Skool Rules, this is where the real chances lay for entering the US market because you can take the language barrier out of the equation’

New Skool Rules heeft tijdens de conferentie aanbiedingen gehad om New Skool Rules internationaal uit te rollen in o.a. Noorwegen, de Bahama’s, Singapore, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Het zou dus kunnen dat New Skool Rules dus in 2012 zal terug komen. Sowieso zal er een 3de Nederlandse editie georganiseerde worden in april 2013.

Over New Skool Rules


New Skool Rules is een terugkerende, 3-daagse internationale muziekconferentie waarbij alles draait om de New Skool Rules muziekgenres en de New Skool doelgroep in het algemeen, de sector en de wereldwijde verspreiding. New Skool Rules wil het verleden, het nu en de toekomst met elkaar verenigen en wil de sector wereldwijd een push geven door een forum te creëren, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, kunnen netwerken, kennis kunnen delen en uiteindelijk ook zaken kunnen doen.

Meer info

www.newskoolrules.com