Telefoenk – Telefoenk (RifRaf)

16 juni 2011


Recht uit Meetjesland komen deze zelfverklaarde hippe mannen van Telefoenk. Dialectraps, analoge instrumenten en funky inborst geven de toon aan op dit mini-debuut, dat bijwijlen doet denken aan Fun Lovin’ Criminals, zij het zonder gitaren. Extreem tevreden zijn met jezelf is een absolute vereiste voor een emcee, maar mag daar nog wat meer wendbaarheid en vuur tegenover staan? Ter illustratie verwijzen we graag naar de dolle, door geen sterveling kopieerbare verse van Big L op ‘Bring ‘Em Back’. Dàt is de beat vermoorden. De Telefoenk-band kan absoluut spelen, al is hier en daar een wilde Sublime-injectie geen overbodige luxe. Voor een binnenlands voorbeeld: Undefined. Zeker blijven verder doen, geef er een lap op, trek je van ons niet teveel aan maar maak waar wat jullie zeggen.

Review door (kh) voor RifRaf © 2011