Yuboy Jeffrey lanceert EP op Antwerp Street Kicks

14 september 2011


De Mechelse hiphopartiest Yuboy Jeffrey stelde tijdens Antwerp Street Kicks zijn EP ‘I did it‘ voor. Hij bracht het uit op de historische datum 11 september (’nine-eleven’) omdat het album volgens hem ‘als een bom gaat ontploffen’.

Op Antwerp Street Kicks speelde Yuboy Jeffrey op de Hiphop Stage zijn nummer ‘Google Me‘ om zijn EP voor te stellen. De videoclip van dat nummer haalde al meer dan 7.000 views, wat veel is voor Vlaamse hiphop. Bovendien staat het nummer pas sinds 20 augustus online. Het belandde zelfs op de website van de Nederlandse hiphopartiest Kempi. De clip was een voorsmaakje van zijn EP.

Historische datum

Hij bracht ‘I did it’ uit op 11 september 2011, exact tien jaar geleden na de aanslagen op de WTC-torens in New York. “Omdat mijn album als een bom gaat ontploffen”, meent Yuboy Jeffrey. “Nog een verwijzing naar de datum: het album bevat 11 tracks.”

Zwart Licht

In augustus tekende Yuboy Jeffrey bij het Antwerpse hiphoplabel Made Men Muzik. Hun beatmaker Luviuz maakte enkele beats op de EP, net als Jeffreys neef Chrisis, Bay-B Dakid en Majestro. Daarnaast zijn er gastbijdrages van Darell Cole, Biest, Kaïn, Pretty Gunz, Jizz en Trezzy Cruukz. Op de EP zijn heel wat invloeden van de Nederlandse hiphopgroep Zwart Licht te bespeuren. Ze zijn voor Yuboy Jeffrey dan ook een voorbeeld.

“De EP is mijn eerste wapenfeit”, zegt Yuboy Jeffrey. “Made Men Muzik maakte eerst nummers en clips voor andere artiesten. Nu kom ik aan de beurt en profiteer ik van de basis die zij legden. Mensen promoten mijn EP ook zonder dat ik het hoef te vragen: op Twitter, Facebook…”

Yuboy Jeffrey treedt vaak op met Biest en Kaïn. Met hen maakte hij ook de Nixtape. Is hun stijl niet hetzelfde? “Nee helemaal niet”, vindt Jeffrey. “Kaïn doet meer samples, rapt rauwer. Biest daarentegen zoekt nog volop naar zijn stijl, hij doet nu bijna alles.”

Ghana

Yuboy Jeffrey rapte altijd al in het Nederlands. “Ik ben hier geboren en getogen, het is normaal dat ik in mijn moedertaal rap”, vindt Jeffrey. Zijn Ghanese roots merk je sporadisch op zijn EP. “In mijn intro vraag ik in een Ghanese taal aan mijn moeder om me voor alles te vergeven. Vroeger was ik geen gemakkelijke jongen. Nu heb ik in mijn muziek een uitweg gevonden.”

© 2011 – StampMedia – Sander Carollo