Rapper Biest werkt samen met Nederlandse hiphoppers

18 september 2011


Sami Abdou ‘Biest’ (20) heeft veel fans, hoewel hij tot nog toe slechts enkele nummers op zijn palmares heeft. Hij is nog steeds op zoek naar zijn eigen rapstijl maar daarnaast zorgt hij voor een goede samenwerking tussen de Belgische en de Nederlandse urban scene.

Biest vindt het grappig dat hij vaak optreedt terwijl hij nauwelijks nieuwe nummers uitbrengt. “Veel artiesten vragen me hoe ik dat voor mekaar krijg. Ik vind het leuk dat mensen iets nieuws verwachten. Maar ik ben nog aan het zoeken welke richting ik uit wil. Losse flodders interesseren mij niet.”

Contacten met Nederland

“Belgische hiphopliefhebbers bezoeken meestal Nederlandse hiphopsites. Vandaar dat ik ervoor zorg dat onze nummers steeds op Nederlandse sites verschijnen. Ik sta in België ook vaak met Nederlandse artiesten op de affiche. Ik probeer hier en daar contacten te leggen om onderling samen te werken. Een nummer maken met Hef bijvoorbeeld, dat zou de Belgische scene een grote stap vooruit helpen.”

Biest is een vernieuwer in de Vlaamse hiphop. Hij begon met het uitbrengen van streetclips en ondertussen doet iedereen het. “We hebben ook T-shirts van ‘Juice’. Dat is om een community in de scene te vormen. We spiegelen ons aan N.E.B.U.L.ON., zoals Zwart Licht dat doet. We willen een movement rond verschillende artiesten vormen.”

Grote fanbase

Biest heeft op zijn fanpagina op Facebook meer dan 3.000 fans. Van alle Belgische rappers lijkt hij in de sociale media toch de populairste te zijn. Biest heeft hiervoor een goede verklaring. “Daar zitten veel Mechelaars tussen. Ik heb altijd een goed contact met mijn buurt gehad. In Mechelen beteken ik wel iets.”

Skateworkshop

Biest high-fivet een jongetje met een skateboard dat hem passeert. “Afgelopen zomer gaf ik hier een skateworkshop”, vertelt Biest. “Door het skaten ben ik vroeger begonnen met rappen. Vaak stond er Vlaamse hiphop op en dat sprak me aan.”

Nixtape

Biest treedt meestal op met andere Mechelse rappers zoals Yuboy Jeffrey, Kaïn, Trezzy Cruukz. “We hebben geen groepsnaam. Sommigen noemen ons wel eens ‘Nixtape boys’, maar dat hoor ik liever niet.”

“Samen met de bende maakten we eens twee ‘Nixtapes‘. Het was puur voor de fun en die muziek was vrij speels. Soms krijgen we commentaar dat het te commercieel is. Intussen is ook het een afgesloten project.”

Mechelen

Mechelen plaatste in het verleden hiphop op de kaart. Biest betreurt dat het wat op zijn retour is. “Onlangs deed ik er op Facebook mijn beklag over. Ik kreeg daar veel reacties op. Daarna hadden we een gesprek met de stad en er zou volgend jaar een festival rond hiphop komen.”

© 2011 – StampMedia – Tekst: Sander Carollo, foto: Alexander Godts