Irri & Hugo – Tijdreiziger (RifRaf)

1 december 2011


Populair in het Waasland: Seppe ‘Irri’ De Klerck en Tom ‘Hugo’ De Rocker hebben alvast iets bereikt waar ondergetekende, voltijds Westhoeker, alleen maar van kan dromen. Of de rest van de natie straks ook overstag gaat voor deze “hiphop met een meerwaarde” uit Sint-Niklaas zoals Irri & Hugo die plegen te omschrijven is een andere vraag, maar wij zouden het deze jongens alvast gunnen. Geen kapsones, een graad van enthousiasme die onze sympathie opwekt en een constante zoektocht naar frisse invalshoeken: aan gedrevenheid alvast geen gebrek. Dat levert hier en daar leuke dingen op – zoals het atypische “Storm” dat zelfs op de dansvloer tot zijn recht zou kunnen komen, of het in drum-‘n-bass eindigende “Ruimteschip”. Bovendien houdt Hugo de teksten ook leutig en spitant zonder te vervallen in overdreven zelfstoef. Op een podium laten ze zich hiervoor bijstaan door een stelletje muzikanten, wat nog eens hun drang naar progressie onderstreept, maar op plaat overtuigen ze nog niet overal. We geven ze nog wat tijd…

Review door (fj) voor RifRaf © 2011