‘t Hof van Commerce @ De Poulains

8 februari 2012


Belgische beloftes tekenen voor een matige editie van De Poulains. Gelukkig zorgde ‘t Hof van Commerce voor een pittige aftershow.

[…] Voor een wedergeboorte zorgde ‘t Hof van Commerce (****) dan weer tijdens de aftershow in de Ancienne Belgique.

Het Izegemse hiphoptrio deed er een paar jaar het zwijgen toe, maar bij hun comeback zag je een groep die even sterk klonk als tijdens haar hoogdagen. Vreesden we vooraf dat Flip Kowlier, Serge Buyse en DJ 4T4 een halfslachtige poging zouden ondernemen om het oude vuur terug op te poken, dan zag je nu een groep die oldskool beats rijmde met een opwindende, door funk en soul aangeschoten sound.

Méér nog: de geestige, vooruitgestuurde single ‘Wupperbol’ bleek zelfs het mindere broertje te zijn van ‘Stuntman’ of de ode aan West-Vlamingen in ‘Boas': in die song bleken de beats maar nét iets vettiger dan de humor van Kowlier en Buzze.

Eind deze maand komt hun langverwachte comebackplaat uit. Zeg ne ki oe loat ist? Hoog tijd dat de Vlaamse hiphop een nieuw infuus krijgt, zo lijkt het.

Door Gunter Van Assche © De Morgen 2012

Pics: Cutting Edge