Vlaamse rappers halen hun gram op Studio Brussel

10 februari 2012


Studio Brussel neemt, na een week commotie over Vlaamse hiphop, het nummer ‘Herinner mij’ van Safi & Spreej op in de playlist. ‘Dit motiveert mensen.’

Het was een bewogen week in het Vlaamse hiphopwereldje. Het begon met een artikel in De Standaard over Hollandse hiphoppers die de Vlaamse overklassen (DS 7 februari) en een opiniestuk van Quinte Ridz van ABN dat erop volgde.

Daarna speelde Sam De Bruyn een uur lang alleen maar Vlaamse hiphop in Sound of Sam, naar aanleiding van de Week Van Eigen Kweek.

Gerrit Kerremans, algemeen muziekcoördinator, kreeg heel wat journalisten over de vloer. ‘Onder andere de NOS wou een reportage draaien.’ Vanaf zaterdag neemt Studio Brussel het nummer ‘Herinner mij’ van Safi & Spreej op in de playlist.

Christophe Caboche, beter bekend als Spreej, is heel tevreden. ‘De media-aandacht is positief. De combinatie van hard werk en de juiste mensen achter mij blijkt te werken. En een dosis geluk, natuurlijk.’ Tim Dalle, oprichter van Eigen Makelij, het label achter Safi & Spreej, deelt die mening. ‘De heisa is nodig geweest om de scene tot een next level te brengen. Het motiveert mensen. Ik ben er ook erg trots op dat “Herinner mij, een authentiek Belgisch product is.’

Bron: De Standaard