Jee Kast – Stockholm

17 februari 2012


Op 21 februari 2012 stelt Jee Kast “Stockholm” voor. Valentijn is net achter de rug, maar verwacht geen mierzoete liefdesromances, of hoogstaande taalescapades.

De Hasseltse woordkunstenaar stelt zijn tweede full-album gratis beschikbaar. “Ik ben al meer dan twee jaar aan de plaat bezig, een zoektocht naar platenmaatschappij is helaas allemaal vergeefse moeite gebleken. Ik zit ook in een genre dat haast niemand kent. Poetry slam? Watte? Hoe? Er zijn mensen die me kennen en bereid zijn me ook te steunen. Ik reken gewoon op de goodwill van het publiek om een vrije bijdrage van 5 euro ofzo te storten als ze de CD downloaden, maar dat is geheel vrijwillig.”

Waarom gratis?

“Niet gratis, ik vraag gewoon een eerlijke bijdrage. Ik heb vertrouwen in de mensen die het album willen hebben om een vrije gift te doen. Dus in mijn CD-boekje heb ik dan ook mijn rekeningnummer en alle info gegooid en hopelijk gooien mensen wat terug. Muziek op het internet wordt sowieso verspreid op alle manieren, waarom zou ik een hele omslachtige procedure starten, die veel tijd en geld vraagt als het ook op een andere manier kan. Het internet geeft die middelen, dus… De plaat is ook zo gevariëerd dat sommige stukken hele andere mensen aanspreekt, soit, een mix die Jee Kast ook Jee Kast maakt.”

“Stockholm”

“Ik heb een eigen manier van Poëzie brengen. Poëzie moet tussen de mensen beleefd worden, niet gegijzeld worden door enkelingen. Ik vermeng invloeden van verschillende genres om op mijn manier mensen te raken. Op het album experimenteren we met verschillende muziekstijlen. Ook blijf ik zoeken wat er allemaal met woord kan worden gebracht, soms zijn het singersongwriters die met een tekst aan de slag gingen, soms maak uitstapjes naar rap. Peter Houben ‘Benny Zen’ heeft een groot deel van de muziek voor zijn rekening genomen. Daarnaast ook Mr. Critical, Willy Pirotte, en enkele nummers met mijn live-muzikanten.”

Vanaf donderdag 22 februari kan je de nieuwe Jee Kast downloaden op http://www.jeekast.be/