Jeroen Perceval heeft cd klaar (dS)

2 april 2012


Jeroen Perceval, welbekend van de film Rundskop, heeft een eerste cd klaar. Perceval schrijft al langer rijmen dan hij acteert. kRaMeR is dan zijn naam. Uit die rijmen is een album ontstaan.

Jeroen Perceval is de zoon van acteur Luk Perceval. U kent hem allicht als Diederik Maes in het langspeeldebuut Rundskop van Michaël R. Roskam.

Hij speelde ook in Plan B. en Felix Van Groeningens Dagen Zonder Lief. In tv-series als
Code 37, Zone Stad, Duts en Vermist kreeg hij gastrollen.

Maar hij acteert niet alleen. Perceval schreef ook theaterstukken en rijmen. Die rijmen hebben nu geleid tot een cd. Zijn inspiratie haalt hij uit de zuchtige wereld rond hem, zijn eigen jeugd en de gesprekken met zijn demonen.

Hoewel Perceval een grote fan van het genre rap is, is hij altijd (in elke flow en beat) op zoek naar een manier om het cliché waarin veel rapmuziek vervalt, te omzeilen.

USA Import Records meende in zijn poëtische stijl een stem te horen die in Vlaanderen nog niet weerklonk en bood kRaMeR een platform aan.

De albumrelease is voor volgende maand, in mei. ‘Wij waren’, de eerste single, is nu te koop op iTunes. Het is een ode aan de teloorgang van de onbezorgde jeugd. De bijhorende videoclip is gemaakt door Steven Perceval en zijn productiehuis AAP.

Bron: dS