“Antwerpse rapper heeft hit te pakken”

Het Nieuwsblad — Tourist Lemc (27) doet het goed. De man die rapt in het ‘Antwaarps’ heeft met zijn nummer ‘Liefde Liefde’ een hit beet. ‘In het nummer beschrijf ik de liefde voor mijn vrouw’, zegt Tourist.

Met Liefde Liefde haalde Tourist een plaatsje in de finale van Humo’s Rock Rally enkele maanden geleden. Nu wordt het nummer gedraaid op Studio Brussel, waar hij De Afrekening haalde, en Radio 2. ‘Toen ik het schreef, woonde ik op mijn zolderkamer in de Lange Beeldekensstraat’, zegt Tourist, ‘in een soms grauwe en redelijk problematische buurt. De aanzet om het nummer te schrijven heb ik gekregen van mijn vrouw Marta. Ik beschrijf mijn liefde voor haar maar trek het concept liefde ook open naar de wijk en het leven in het algemeen.’

‘In het refrein probeer ik duidelijk te maken dat liefde iemand gelukkig(er) kan maken, en dat het voor mensen die het nooit gekend hebben ook niet zo gemakkelijk is dat te begrijpen.’

Tourist had niet verwacht dat het nummer opgepikt zou worden op de nationale radio. ‘Ik rap al tien jaar en dit lied staat op mijn debuut Antwerps Testament dat al twee jaar oud is. Inhoudelijk is het het strafste lied op de cd, maar dit is geen feestnummer.’

Overdag werkt Tourist als hulpverlener. ‘Ik maak muziek zoals ik ben: een Antwerp- en Katastrooffan, trotse Antwerpenaar en fier dat ik opgegroeid ben op het Stuivenbergplein. Ik zag problemen én mooie dingen en dat weerspiegelt zich in mijn teksten.’

Lees verder op nieuwsblad.be