“In de mix” op Eén (Humo TV-review)

7 september 2012


Er schuilt in In de mix een nauwelijks verholen poging om het Nederlandstalige lied weer in de algemene genade te doen vallen. We moeten eerlijk zeggen: het wérkt. Nauwelijks hadden we Brahim zien gekscheren met Bart Kaëll in ‘In de mix’ of er kwam al een Vlaamse klassieker in ons op: De wereld is om zeep, en het laatste oordeel kan niet ver meer zijn.

Ja, wij hadden ons de soundtrack van de Apocalyps ook anders voorgesteld. We hadden trouwens ook vier ruiters verwacht die oorlog, honger, ziekte en dood zouden komen zaaien. Het Einde kwam echter in de gedaante van Bart Kaëll, Brahim en een zekere Kain die een rapversie van De Marie Louise kwamen zingen. En het moet gezegd: het werkte ook wel.

‘Het is een vrouw’, had rapper Kain nochtans vol overtuiging gezegd in het begin van de aflevering. De rapper kreeg La Mamadora te horen, de artiest van wie hij een nummer zou moeten herwerken tot een rap. Verrassing toen bleek dat het om niemand minder dan de enige echte Bart Kaëll ging! Nu ja, het duurde niet lang eer Kain moest toegeven dat hij geen idee had wie Bart Kaëll dan wel mocht zijn. En niet dat we van geaardheid normaal een punt maken, maar die blik van Kain toen hij vernam dat Bart van dattem was, was voor ons wél mooi het hoogtepunt van het hele programma. ‘Ik wist niet dat hij… homo was. Mag ik ‘homo’ zeggen? Lachen! Want een vluchtheuvel kan ook een hoogtepunt zijn als de rest volkomen vlak is.

Lees verder

Klik hier