Baz & Claude Hugo – Baz & Claude Hugo (Cutting Edge)

12 oktober 2012


Als de naam Baz je niets zegt, ken je misschien ‘Zomer’ nog wel, de toepasselijk getitelde zomerhit van Pita uit 2006, waarop ook Baz zijn opwachting maakt. Dat de Mechelse rapper meer te bieden heeft dan een zesjarige zomerhit, bewijst hij op zijn titelloze derde album. Voor dat derde album, na ‘Punt Komma’ uit 2007 en ‘Stadsleven’ uit 2011, sloeg Baz de handen in mekaar met Claude Hugo, ook wel bekend als Wim Arys, een songschrijver en producer die eerder al samenwerkte met onder andere Gabriël Rios en Praga Khan. Het resultaat van die samenwerking tussen Baz en Claude Hugo is een titelloze plaat geworden die makkelijk te beluisteren én te waarderen valt.

Niet verpletterend, wél leuk om naar te luisteren

Opener ‘Showtime’ zet meteen de toon voor de rest van het album, en zo weet je meteen waar je je aan kan verwachten. ‘Laat los’ gaat verder op dezelfde funky flow die ons al in het eerste nummer beloofd wordt. Die flow vormt trouwens de rode draad doorheen het uitstekend geproducete album. Geen enkel nummer valt op dat vlak uit de boot, al zou je dat ook anders kunnen interpreteren en, om in de maritieme sfeer te blijven, zeggen dat het album de hele tijd rustig voortkabbelt.

Want toegegeven, inhoudelijk zijn Baz’ raps niet overal even scherp op dit album, al wordt dat dan wel grotendeels gecompenseerd door de verzorgde productie…

Lees verder

Review door Dorien Desmedt © Cutting Edge – 10 oktober 2012