“Rapper eert overleden vriend” (Mozkito)

24 januari 2013


TERNAT/ASSE – Sep Van Cauwelaert, die anderhalf jaar geleden omkwam na verkeersongeval, laat nog veel goede herinneringen na bij zijn familie en vrienden. Eén van hen, Steven De Rybel, beter gekend als MC Elryblo, brengt een rapsong uit ter ere van Sep. De paal waar zijn vriend verongelukte wordt intussen volgeplakt met stickers om hem te herdenken.

De toen 29-jarige Sep Van Cauwelaert verloor in de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 augustus 2011 de controle over het stuur, ter hoogte van de afrit Asse op de Brusselse Buitenring. De wagen van Sep ging van de weg en knalde tegen een signalisatiepaal. De auto vatte vuur en voor de man kwam alle hulp te laat. Het overlijden van Sep, die ook maître was bij Bistro Margaux in Sint-Martens-Bodegem, liet veel mensen in diepe rouw, ongeloof en verontwaardiging achter.

Eén van die vrienden is Steven De Rybel (36), die al zijn hele leven in Ternat woont. Hij is in bijberoep presentator en ceremoniemeester en is vanaf zijn tienerjaren bezig met Hip-Hop. In die wereld is hij beter bekend als MC Elryblo. Hij maakt deel uit van de crew Tactloos, samen met Curse, en werkt onder het label Krapoelrecords, waar één van voormalige leden van Krapoel In Axe (KIA), die in de jaren 90 enkele hits scoorden, deel van uit maakt.

Lees verder op mozkito.be