CJP sprak met Safi & Spreej

16 april 2013


Het Mechels-Gentse hiphopduo Safi & Spreej graaide het afgelopen jaar de meeste prijzen weg op de nieuwbakken Vlaamse Rap Awards. Prompt volgde op dat succes de aankondiging dat hun nieuwe plaat Fase 2 verschijnt bij TopNotch, de Nederlandse hofleverancier van urban music. Geen enkele Belgische rapper deed hen dat eerder voor.

Interview ::: CJP sprak met Safi & Spreej

“We mikken met Fase 2 hoofdzakelijk op Vlaanderen, maar het is natuurlijk mooi meegenomen als Nederland ook in het plaatje past”, vertelde Savi Geerts (Safi) aan het Nederlandse hiphopprogramma 101Barz. Dat betekent weliswaar dat hij en Christophe Caboche (Spreej) ook moeten opboksen tegen namen als pakweg The Opposites of Kraantje Pappie. “Ik vind niet dat we moeten onderdoen”, zegt Spreej zelfzeker. “Ik geloof sterk in onze talenten en we kunnen zeker dezelfde kwaliteit van muziek afleveren.” Zijn partner in crime staat hem daarin bij. “We kunnen absoluut wedijveren met de Nederlanders, maar in het begin twijfelden we wel”, geeft Safi toe. “De reacties van onze Noorderburen worden nu positiever en dat maakt het voor ons ook geloofwaardiger dat onze muziek daar écht kan werken.”

Lees verder op cjp.be