“Safi & Spreej trappen de deuren open” (State)

17 april 2013


Nieuws ::: "Safi & Spreej trappen de deuren open" (State)

Hiphop in Vlaanderen is een genre in ontwikkeling. En dat gaat lang niet altijd van harte. In januari schreef de nationalistische burgemeester van Antwerpen, Bart de Wever een opinieartikel, waarin hij hiphop direct koppelde aan criminaliteit. De krant die het stuk van de Wever publiceerde, De Standaard, schreef bovendien een jaar geleden doodleuk dat Vlaamse hiphop simpelweg niet goed genoeg is. Als er al een rapper op radiostations als Studio Brussel voorbij komt, is dat vaak een Hollander. Dat moet anders. Nadat Nederlandse acts als The Opposites, Kraantje Pappie en de Jeugd van Tegenwoordig de Vlaamse podia plat speelden, zijn Safi uit Mechelen en Spreej uit Gent de eerste Vlamingen die de grens de andere kant op oversteken. Gesteund door een deal met Top Notch zal hun album Fase 2 vanaf 19 april in zowel Nederlandse als Belgische platenzaken liggen. Op de persdag zijn de mannen daar vooral erg blij mee en ‘fier’ op. “We zijn super thrilled, maar blijven er gelukkig wel rustig onder.”

Lees verder op statemagazine.nl