Genkster Squad op zoek naar nieuw Genks hiphoptalent

25 april 2013


Het “Genkster Squad”, bestaande uit Genkse hiphopambassadeurs, zal dit jaar jonge artiesten opleiden om een Genks verzamelalbum te maken. Naar het voorbeeld van “De stijl is 3600″ wil Genk opnieuw het betere hiphopwerk in één album bundelen. Daarvoor zoeken de bekendere namen tot deze zaterdag 27 april nog een talentvolle nieuwe lichting rappers. 27 April, vanaf 14u gaan niet minder dan Don Luca & Loscobeats hun recruten en nieuwe lichting meenemen en voorbereiden op een zomer vol studio opnames, videoclip opnames & festival-podia.

Genkster Squad

Wie & Wat

‘Genkster Squad 2013’ staat voor de aftrap van een nieuwe productie en staalkaart van de Genkse Hiphop scene. (Zoals ‘De stijl is 3600′ CD was). Hierbij is er zowel plaats voorzien voor de genkende Genkse hiphop garde alsook voor de nieuwe (onbekende) lichting jonge hiphoppers en rappers. Daarom gaan wij samen met de Genkse hiphop ambassadeurs op zoek naar deze nieuwe lichting rappers en hiphoppers die we willen opleiden & recruteren in onze ‘Genkster Squad 2013′.

Op dit moment zijn we volop acties aan het voeren om de nieuwe lichting te ontdekken. Met oa.een pas gereleasde video, waarin de genkende Genkse Hiphop garde de hoofdrol in speelt. Ook spontane acties met de Hiphop Jamcaravan zijn al reeds deels voorbij maar worden nog geplanned bijv. komende woensdag 24 april aan het station van Genk.

‘Genkster Squad’ is vanaf 27 april vooral een ontmoeting tussen deze nieuwe lichting en de gevestigde Hiphop ambassadeurs in Genk met heel wat samenwerkingsmogelijkheden. Een nieuwe digitale CD Release, Studio opnames in studio crescendo, Live video clips, optredens op oa. Absolutely Free Festival & nog enkele festiviteiten en concert avonden. (zie agenda onderaan)

De gehele productie wordt begeleid door Don Luca, Loscobeats & alle Genkse hiphop ambassadeurs die vanaf 27 april elke zaterdagnamiddag rondhangen aan ons ‘Genkster Squad’ hiphop huis onder de fietsenstalling van Rondpunt 26. 9 weken lang kan de nieuwe lichting werken aan teksten, performance & beats met de beste tips, productie en begeleiding van Don Luca & Loscobeats. Ze zullen er nieuwe nummers in elkaar steken, de plaat voorbereiden & live repeteren voor de eerste show-off, die later nog wordt aangekondigd deze zomer.

Maar er is ook plaats voorzien voor de Jamcaravan elke zaterdag namiddag vanaf 27 april, zodat ook jamsessies & spontage impro optredens mogelijk zijn in en rond het nieuwe Genkse hiphop huis. Vanaf 27 april van 14u tot 18u dus de ‘place to be’ voor alle hiphop beginners en gevorderden in Genk, waarbij we heel wat mooie mogelijkheden en kansen bieden in de dichte toekomst. Maak je eigen nummer, werk samen met Loscobeats aan een dikke beat, of gewoon wat rond hangen tussen de hiphop jams, het kan er allemaal!
 
Gianluca ‘Don Luca’ Nobile, kleinzoon van Italiaanse gastarbeiders, geboren te Genk in 1982. Op vroege leeftijd kwam hij al in aanraking met Hip Hop en de cultuur eromheen. Hij stond aan de wieg van Genkse Hip Hop en groepen zoals ODC CRU, Balanz, 3600, N.O.M en Ganz Gflipt. Met N.O.M won hij de laureaat prijs voor jonge muzikanten bij het TAZ festival in Oostende en ook werd hij finalist bij Limbomania. In 2007 bracht N.O.M het langverwachte “OpEigeKrachte” album uit, dat zowel in Vlaanderen als Nederland goed ontvangen werd. Zijn soloalbum, getiteld “Beats & Lyriek” verscheen in december 2008 en is nog steeds gratis te downloaden via donluca.be. Met Ganz Gflipt werkte hij aan het album “In aantocht” waar hij ook alle beats voor zijn rekening nam. Vanaf 6 september is hij te zien in het nieuwe muziekprogramma “In De Mix” op één. Hiervoor bewerkte hij Bart Herman’s klassieker ‘Ik ga dood aan jou’ waarop Brahim het refrein zingt.

Het Genkse producerscollectief Losco leverde in 2012 de vetste beats en wonnen hierdoor de ‘Vlaamse Rap Awards’ in 2013 als ‘Beste Producer’. Ze werkten met zowat elke Genkse hiphop collectief samen en hebben een ijzersterke reputatie in Limburg.

Producers en Ambassadeurs

 • Don Luca (Jongeren Coördinatie & begeleiding nieuwe lichting)
 • Loscobeats (Producer van beats & begeleiding nieuwe lichting)
 • Ricca
 • Cinus & Lano (Ondergronds)
 • Elpo
 • De bittere Pen
 • Tiewai
 • ICE
 • 3ling (FCKabul)
 • Shapo
 • J-me
 • Canabio
 • Pool
 • Ikke
 • G-Force
 • BLO
 • StragOO
 • Woord
 • Peter Parker
 • Dj Baze

Agenda 2013

PROMO & ZOEKTOCHT NAAR NIEUWE LICHTING HIPHOP
1 tot 26 april

SAMENWERK NAMIDDAGEN VOOR NIEUWE LICHTING + JAM MOMENTEN
Elke zaterdag namiddag van 27 april tot en met 22 Juni, van 14u tot 18u
–> @ het ‘Genkster Squad’ hiphop huis onder de fietsen stalling van Rondpunt 26

STUDIO & CD OPNAMES @ STUDIO CRESCENDO
4 dagen doorheen Juli

ABSOLUTELY FREE FESTIVAL | GENKSTER SQUAD – SHOW OFF
3 Augustus

DE BEZETTERS | GENKSTER SQUAD – SHOW OFF
23~31 Augustus (exacte datum moet nog bepaald worden)

CLUB WOENDAG | GENKSTER SQUAD – SHOW OFF
–> moet nog bevestigd worden!! Periode: September ~ Oktober 2013

Meer info

‘Genkster Squad’ is een project van VILLA BASTA (Villa Cité), in samenwerking met STAD GENK
www.villabasta.be | http://www.jeugdingenk.be

TEASERVIDEO
‘Genkster Squad 2013’ (17 april gereleased)
http://youtu.be/dp4_X-Z0iac

FACEBOOK PAGINA
http://www.facebook.com/GenksterSquad

WEBSITE
http://villacite.be/genkstersquad.html

VILLA BASTA
Villa Basta vzw is een creatief huis waar jonge mensen van 6 tot 30 jaar kunnen experimenteren met theater, dans, video, muziek en beeld. In de Villa kunnen jongeren hun creatieve goesting ontdekken en wij stimuleren hen om deze talenten verder te ontwikkelen. We prikkelen de creativiteit van kinderen en jongeren via workshops en cursussen. In de creatieprojecten kunnen ze verder doorgroeien en gaan ze op langere termijn aan de slag. Hun creaties tonen we op het podium van Live in de Villa of op dat van één van onze partners uit het culturele veld. Ons aanbod loopt parallel in huis en op locatie en is er voor de individuele jongere of voor opdrachtgevers (jeugd- en cultuurorganisaties, overheden,…) Villa Basta wil in de eerste plaats een ‘thuis’ zijn voor jonge mensen. Een plek waar ze hun eigen frisse ideeën omzetten in theater spelen, dansen, kortfilms draaien, muziek maken en meer. Ook trekken we de wijken in, waar jongeren op het plein of in het buurthuis actief kunst en cultuur van dichtbij beleven. Ze doen dit steeds onder begeleiding van een creatieve professional.