Uberdope – C’est la vie (ft. Wouter Berlaen)

30 april 2013


De Gentse hiphopgroep Uberdope laat alweer een nieuwe videoclip op de wereld los, ditmaal bij het ingetogen nummer “C’est la vie”. Dit nummer, waarvoor werd samengewerkt met singer-songwriter Wouter Berlaen, is meteen de derde single uit hun tweede album “Lelijk”.

Uberdope heeft intussen een bepaalde reputatie hoog te houden met haar videoclips, maar ook deze clip is alweer het bekijken dubbel en dwars waard. Opvallend is dat de hoodrollen in de video van “C’est la vie” voor een keer niet worden ingevuld door de rappers zelf, maar door drie kinderen die aldus gestalte geven aan de jongere versies van de drie Gentenaars. Waar voorgaande clips in het oog sprongen door visuele vondsten en grappige situaties, is deze clip eerder aan de ingetogen kant, met gestileerde beelden en mooie, herkenbare situaties. De regisseur van dienst is wederom Niko Himschoot, eerder al het brein achter de clips van “Dat komt ervan” en “Een met de vloer”.

Uberdope beleeft momenteel een waar boerenjaar, met een goedgevulde concertagenda, airplay op verschillende radiostations, en uiteraard ook de wekelijks terugkerende rubriek in “Iedereen Beroemd” op Een.