“Vlaamse hiphop leeft als nooit tevoren” (Koppen)

3 mei 2013


De Vlaamse hiphop leeft als nooit tevoren. Dat konden de reportagemakers van “Koppen” vaststellen. Op een jaar tijd zijn verschillende acts opgepikt door nationale radio- en tv-zenders, zoals Safi en Spreej, Slongs Dievanongs en Halve Neuro en Uberdope. Maar of het genre ook definitief doorgebroken is, daarover zijn de meningen verdeeld.

Video

Reportage ::: "Vlaamse hiphop leeft als nooit tevoren" (Koppen)

Artikel

Flip Kowlier introduceerde de Vlaamse hiphop 15 jaar geleden bij het grote publiek met ‘t Hof van Commerce. Volgens hem surft de Vlaamse hiphop momenteel mee op de hype van de Nederlandstalige hiphop en het succes van Nederlandse groepen, zoals De Jeugd van Tegenwoordig en The Opposites.

Bovendien worden de huidige producties veel professioneler aangepakt en is taal minder een barrière. In Nederland is vooral de invloed van het platenlabel Top Notch groot. Het label had in 1995 een grote hit met “Spraakwater” van Extince en groeide daarna uit tot marktleider van de Nederlandse hiphop.

Lees verder op deredactie.be