Dyna Dee – Rode Draad ft. Crown

8 oktober 2013


Dyna Dee dropt video met Franse producer Crown — Dyna Dee komt opzetten met de videoclip ‘Rode Draad’. In het nummer heeft hij het over drie zware periodes in zijn leven waarbij hiphop steeds weer een steun en toeverlaat was.

Hij dropt deze video als voorproefje van zijn debuut-soloplaat ‘Straffe Toebak’ die later deze maand uitkomt. Deze zal samenwerkingen bevatten met oude gekenden, maar niet de minsten zoals Castro, Mellow P, Braem, maar ook zanger Tom Kestens (Das Pop, Lalalover).

Ver weg van de gouden kettingen, gepimpte auto’s en de talloze andere hiphopclichés die we kennen van de televisie, brengt hij eerlijke, recht-door-zee hiphop. Complexloos en met de beide voeten stevig op de grond.

Om de clip te draaien logeerde hij bij vriend en gekende Franse hiphopproducer Crown van het collectief Grim Reaperz, alsook Enemy Soil Records.

Al meer dan 10 jaar is Dyna Dee gepassioneerd door de hiphopcultuur. Het begon met platen kopen, mc battles winnen en zelf muziek maken.. Met zijn Gentse crew Basta Bla werd hij meermaals geïnterviewd op Studio Brussel, deed hij verschillende jeugdhuizen en grote concertzalen aan. Nu komt hij opzetten met solowerk.