Lichtschrijvers – Stop de GAS

19 oktober 2013


De Lichtschrijvers, een Vlaams hiphopcollectief dat bewustmakende muziek maakt, hebben vorige week hun eerste videoclip uitgebracht, genaamd ‘Stop de GAS’. Met die clip willen we de mensen erop attent maken dat de absurditeit van sommige GAS-boetes en de willekeur waarmee ze uitgedeeld worden, soms de grenzen van het aanvaardbare overschrijden. Alle beelden in de clip zijn opgenomen in het Gentse Keizerpark.

De beelden en montage zijn van de hand van Victoria Deluxe. Hiphopstraatgebeuren en TegenGAS hebben figuranten voorzien en zo hun steentje bijgedragen aan het tot stand komen van de clip.

  • Artiesten: Koendalini, Sensi-P en T-Loc
  • Beat: Prisma
  • Beelden en montage: Victoria Deluxe

Koendalini uit De Panne maakt bewustmakende hiphop. Voorheen stond deze emcee bekend als Koenfoe of Koenfusion. Zijn recentste wapenfeit draag de titel ‘Transformatie’.

De Urselse Sensi-P brengt echte hiphop, eerlijke teksten die gaan over ‘t leven, frustraties en relaties. Feelgood-rap met een boodschap! Zijn eerste EP heet ‘Op ‘t gemak’.

Gentenaar T-Loc is naast lid van de Lichtschrijvers, ook lid van de Lenterebellen en Nachtwerk. Hij is een echte freestyle-emcee. Dat bewijst hij met zijn 365-dagen-freestyle-project.

https://www.facebook.com/Lichtschrijvers