Flus sprak met Rakke

17 december 2013


In de Eigen Makelij-video van “Expertise” van het gelijknamige album zagen we EM’s nieuwste aanwinst: Rakke, oftewel Raf Peeters. De rapper is de neef van Twan, dat is meteen de link waardoor hij bij het Antwerps hiphoplabel belandde. FLUS interviewde de Antwerpse Gentenaar: maak kennis met Rakke.

“Vorig jaar liet ik Twan mijn demo-cd horen en hij vond het goed klinken”, vertelt Rakke, die in het voorjaar van 2014 een EP zal uitbrengen en later een album. Sinds de zomer van 2012 stond het vast dat Rakke het toekomstig lid van Eigen Makelij zou worden en trad hij in het spoor van de bende, ondertussen kan hij met iedereen goed opschieten. Bij Eigen Makelij bevindt hij zich tussen zijn favoriete rappers waaronder kennis en streekgenoot Spreej. “Eigen Makelij brengt hiphop op een geloofwaardige manier, dat waardeer ik.”

Als rapper wil Rakke geen etiket op zichzelf plakken. “Soms hemel ik mezelf op – het is niet de bedoeling dat je het al te serieus neemt – een andere keer heb ik het over eerder donkere dingen.” Bij Eigen Makelij wordt zijn stijl wel eens vergeleken met The Streets, een rapper uit de UK.

Lees verder op flus.be