Hiphopartiest Tourist Lemc neemt ‘superdiverse’ samenleving op de korrel (GvA)

23 februari 2014


“Eigenlijk ben jij hier de toerist, zei een vriend me jaren geleden. Een bijnaam is het nooit geworden. Ik ben het dan maar als artiestennaam gaan gebruiken”, zegt Johannes ‘Tourist Lemc’ Faes. De geboren Schotenaar groeide vanaf zijn vijfde op in de Seefhoek, een buurt die al te vaak wordt afgeschilderd als de schandvlek van de stad.

Een drietal weken geleden werd hij bij de uitreiking van de Vlaamse Rap Awards nog bekroond als ‘beste artiest’. Slongs Dievanongs moest in Tourist Lemc haar meerdere erkennen. Niet dat het hem erom te doen is. De 29-jarige hiphopartiest is de bescheidenheid zelve. Geen patserig vertoon, geen holle woorden. Geen bling bling. “De Seefhoek heeft me gemaakt tot wie ik ben.”

Lees verder op gva.be