State Magazine sprak met Diamantairs

29 maart 2014


Diamantairs brengen vandaag hun album Diamantairs uit bij Eigen Makelij en Top Notch. Cloos en Pasi leken voor Nederland vrijwel uit het niets te komen met de video voor ‘Pennen In Blauw’. Wie zijn de Diamantairs eigenlijk en wat kunnen we van ze verwachten? State reisde af naar Antwerpen voor een goed gesprek.

Wie zijn de diamantairs?

Cloos: De Diamantairs bestaat uit ons twee, Cloos en Pasi. Vroeger waren we met een aantal anderen, namelijk 2000Wat, en in die tijd hebben wij ook het label Eigen Makelij opgericht. 2000Wat bestaat ondertussen al een tijd niet meer. We waren muzikaal wat uit elkaar gegroeid en wij zijn nu met z’n tweeën een groep. Sinds de start van ons label zijn er nog een hoop nieuwe artiesten bij gekomen, bijvoorbeeld Safi & Spreej en Tiewai. We merkten dat we anderen nodig hadden bij het team, dat nieuwe mensen je nieuwe energie geven.

Waar komt jullie naam eigenlijk vandaan?

Pasi: De naam Diamantairs komt van onze stad Antwerpen, de Diamantstad. Verder past de naam ons ook wel omdat we onze muziek maken met hetzelfde vakmanschap als een diamantair, we slijpen net zo lang tot het voor ons perfect is.

Jullie hebben dus zelf al een label opgericht. Waarom zijn jullie uiteindelijk gaan samenwerken met Top Notch?

Lees verder op statemagazine.nl